Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Unitats Funcionals de Recuperació i Projecte de Vida

  • Els professionals de les Unitats Funcionals de Recuperació i Projecte de Vida Catalunya es troben a l’HU Institut Pere Mata
 

El director del Pla de Salut Mental i Addiccions de la Generalitat, Josep Tristany, i el gerent de l’Hospital Universitari (HU) Institut Pere Mata, Francesc X. Arrufat, han obert la jornada formativa organitzada en la institució reusenca adreçada específicament als professionals de les cinc Unitats Funcionals de Recuperació i Projecte de Vida que formen part del pilot.

 

Aquest pilot, impulsat pel Pla Director de Salut Mental i Addiccions, te com objectius : evitar la institucionalització, promoure la desinstitucionalització, reconvertir l'hospitalització psiquiàtrica de llarga estada de forma progressiva i promoure un model basat en la recuperació i drets de les persones, d'acord amb la iniciativa Quality Rights de l'OMS

 

La cinquantena de professionals que s’hi han aplegat han tractat sobre la importància del suport entre iguals en aquestes unitats i en el model d’atenció dels equips de tractament assertiu comunitari (ETAC). També s’han organitzat tres taules de debat que han tractat el treball amb les famílies, l’espai àgora i dinàmiques, i els conflictes ètics en la vinculació a l’inici de l’atenció en aquestes unitats.

 

L’objectiu de les unitats funcionals pilot de Recuperació i Projecte de vida és garantir l'autonomia i el projecte de vida independent a la comunitat de les persones afectades per un trastorn mental amb condició de complexitat. Amb l'objectiu prioritari d'evitar la institucionalització de les persones afectades per un trastorn mental greu, mitjançat l’atenció en la comunitat per a afavorir la seva recuperació i el desenvolupament del seu projecte de vida.

Vídeo Corporatiu


Presentació Àrea Discapacitat Intel·lectual Villablanca

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES