Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Resident d’infermeria en salut mental de l’HUIPM realitza la seva rotació externa a Suïssa

 
Estrella Vila, resident d’infermeria en salut mental de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata (HUIPM), està duent a terme la seva rotació lliure a l'Universitäre Psychiatrische Dienste Bern (UPD), a Suïssa. Estrella va estar el primer mes al Servei d'Urgències de Psiquiatria Infantil i Juvenil i durant el segon i tercer, al Centre de Teràpia dels Trastorns de la Conducta Alimentària (TCA) Juvenil.
 
El Servei d'Urgències de Psiquiatria Infantil i Juvenil compta amb un equip multidisciplinar format per psiquiatres, psicòlogues, infermeres i treballadores socials. Disposa de 14 llits per a nens i joves fins a 17 anys de tota la regió de Berna. A més, ofereix tant consultes ambulatòries com estades curtes d'hospitalització per a l'estabilització psicopatològica en situacions de risc agut.
 
El Centre de Teràpia dels Trastorns de la Conducta Alimentària Juvenil compta amb professores, dietistes, psiquiatres, psicòlogues, infermeres i treballadores socials. També, disposa de 11 llits per a joves de 12 a 18 anys. Els professionals sanitaris fan tant teràpia individual, com grupal i multifamiliar. A més, els pacients realitzen grups d'assessorament nutricional, teràpia corporal i cuina didàctica, entre d'altres.
 
D’una banda, ha pogut conèixer el nivell de demanda de les urgències infantojuvenils i identificar les patologies més prevalents en aquesta etapa. D'altra banda, ha adquirit coneixements i habilitats en el maneig dels pacients amb TCA i establir una  relació terapèutica amb ells. L'experiència de la rotació ha estat molt enriquidora.
Vídeo Corporatiu


Presentació Àrea Discapacitat Intel·lectual Villablanca

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES