Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Resident d'infermeria en salut mental de l'HUIPM realitza la seva rotació externa a Múrcia

 
Isabel Martínez Carpena, resident d'infermeria en salut mental de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata (HUIPM), està duent a terme la seva rotació lliure a l'Equip de Tractament Assertiu Comunitari (ETAC) de l'Àrea I de Múrcia i a la Unitat Regional de referència d'Hospitalització de Trastorns de la Conducta Alimentària (UTCA), ubicada a l'Hospital General Reina Sofía de la mateixa ciutat.
 
L'Equip de Tractament Assertiu Comunitari (ETAC) està ubicat al Centre de Salut Mental de Sant Andreu i pertany a l'Hospital General Universitari Virgen de la Arrixaca. L'equip es compon de 2 infermers especialistes en Salut Mental, 1 psiquiatre i 1 treballador social, els quals fan atenció domiciliària de pacients amb trastorn mental sever que no acudeixen als recursos de Salut Mental. D'aquesta manera es garanteix l'assistència integral del pacient al seu entorn i en coordinació amb els recursos sociosanitaris disponibles a la seva comunitat.
 
El més destacat d'aquest recurs, per a la resident, és la proximitat equip-pacient i el projecte individualitzat que s'ofereix a l'usuari, cosa que afavoreix la creació del vincle terapèutic.
La Unitat Regional de referència d'Hospitalització de Trastorns de la Conducta Alimentària (UTCA), ubicada a l'Hospital General Reina Sofia de Múrcia, compta amb un equip multidisciplinar compost per 1 psiquiatre, 1 psicòleg, 1 terapeuta ocupacional, diversos infermers especialistes en salut mental, auxiliars d'infermeria i nutricionistes. La unitat té capacitat per a 6 pacients i disposa de 4 programes de tractament:
  • Programa de recuperació ponderal per a Anorèxia nerviosa
  • Programa d'Atenció a la Bulímia Nerviosa
  • Programa de Tractament especial
  • Programa post-alta
Ambdues rotacions han enriquit de manera significativa la seva formació com a infermera resident en salut mental (EIR).
Vídeo Corporatiu


Presentació Àrea Discapacitat Intel·lectual Villablanca

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES