Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Desè Aniversari del Projecte d'Aprenentatge en Servei a Amposta

 
El Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC) d'Amposta, de la Fundació Pere Mata Terres de l'Ebre, celebra aquest any el desè aniversari del projecte d'Aprenentatge en Servei d'on és col·laborador des de l'any 2015 amb l'Institut Ramon Berenguer IV.
 
El projecte d'Aprenentatge en Servei es fonamenta en una proposta educativa innovadora que combina l'aprenentatge teòric amb el servei pràctic a la comunitat. Els participants, alumnes de l'Institut Ramon Berenguer IV i usuaris del SRC, han fomentat la interacció i la participació social, facilitant el contacte intergeneracional entre tots. Aquest enfocament ha ajudat a desmuntar prejudicis i a promoure una millor comprensió de les qüestions relacionades amb la salut mental.
 
Entre les activitats destacades que s'han dut a terme hi ha rutes culturals per la ciutat, seguiment de la Barcelona World Race (competició de vela), activitats físiques, sessions de ball, jocs tradicionals, projectes de reciclatge i formació en l'ús de les xarxes socials, entre d'altres. Aquestes iniciatives han permès als participants adquirir noves habilitats mentre contribuïen activament a la comunitat.
 
Durant aquests deu anys, el projecte APS ha demostrat ser un exemple per la integració social i educació en valors. Com ha assenyalat el director mèdic Antoni Coello en una recent entrevista a diversos mitjans, l'experiència ha estat beneficiosa tant per a totes les persones participants, mostrant clarament l'efecte positiu d'aquesta iniciativa en la unitat social i en la lluita contra l'estigma.
 
El desè aniversari del projecte reafirma el compromís del SRC d'Amposta i de l'Institut Ramon Berenguer IV amb l'educació inclusiva com a eina de connexió i integració amb la comunitat.
Amb la mirada posada en el futur, esperem continuar impulsant aquesta iniciativa durant molts anys més, continuant amb la seva tasca de formació, servei i integració comunitària.
 
Vídeo Corporatiu


Presentació Àrea Discapacitat Intel·lectual Villablanca

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES