Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Patrimoni Modernista

 
A finals del segle XIX, el doctor Emili Briansó juntament amb l'intel·lectual Sr. Pau Font de Rubinat i altres promotors, van impulsar la construcció d'un psiquiàtric a Reus. L'encarregat de dur a terme l'obra va ser Lluís Domènech i Montaner, que a més de dissenyar l'exterior de l'edifici, també es va ocupar de la decoració interior i del mobiliari.

Del gran projecte inicial només es van construir 6 pavellons, tot i que posteriorment, el fill de Lluís Domènech i Montaner, va dur a terme la construcció de 8 pavellons més, però canviant l'estil Modernista del seu pare.

L'estil modernista de la construcció inicial es caracteritza per la utilització de maó vist a les façanes dels pavellons i pels ornaments en ceràmica, realitzats per Josep Triadó i Lluís Brú i Salelles. Destaca sobretot el Pavelló dels Distingits per la riquesa de la seva decoració i per la concepció arquitectònica de l'espai. Actualment, aquest és l'únic pavelló que es pot visitar d'acord amb les rutes organitzades per l'Agència Reus Promoció de l'Ajuntament de Reus.
 
 
 
 
 
   
Vídeo Corporatiu


Presentació Àrea Discapacitat Intel·lectual Villablanca

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES