Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Nou Servei Prelaboral Online de la Fundació Pere Mata

Des del Servei Prelaboral (SPL) de Reus, de la Fundació Pere Mata, hem volgut acompanyar des de més a prop a totes les persones usuàries, que ja fa 7 setmanes que no veiem degut al tancament del Servei per la situació del COVID-19.
Per aquest motiu vam iniciar la setmana passada el SPL Online.
 
Amb aquesta metodologia hem iniciat 3 grups de 7-9 persones que de forma diària i voluntària poden connectar-se a través de videoconferència a les formacions i activitats que els professionals realitzem durant els matins, aproximadament de 10:30 a 13h.
 
L’objectiu principal en aquests moments que estem vivint, és vetllar pel benestar psicosocial de les persones, que estiguin bé emocionalment, continuar aprenent a gestionar les emocions, que mantinguin hàbits bàsics de salut, i acompanyar-les en allò que puguem en aquesta situació.
 
Per això s’han adaptat les activitats a un format online i s’han canviat algunes formacions, donant prioritat a les necessitats que les persones usuàries ens han expressat que tenen en aquest moment.
 
Les activitats estan dirigides pels professionals del SPL de la Fundació Pere Mata i s’intenta que siguin interactives, dinàmiques, i donar peu a poder compartir experiències amb la resta de grup. Les activitats principals són la gestió emocional, tècniques cognitives, resolució de conflictes, educació per la salut, recerca del perfil laboral, dinàmiques, i grup de paraula.
 
Això ha suposat un repte per tothom però que després de molta feina, s’ha pogut dur a terme.

Ens ha sorprès gratament com amb ganes i el suport necessari, tots/es hem sigut capaços de descarregar aplicacions, de trastejar el mòbil i l’ordinador, per arribar a veure’ns entre nosaltres i poder intercanviar opinions entre els grups.
 
L’experiència està sent molt positiva, totes les persones usuàries tenien moltes ganes de fer activitats, de parlar i sobre tot de veure’s entre elles, encara que sigui telemàticament.

Les persones que no poden connectar-se per diferents motius, se’ls hi fa seguiment de forma individualitzada.
 
Esperem seguir innovant i buscant eines interactives que facin molt amenes les activitats, i ajudi a poder fer aquest acompanyament fins que puguem tornar a la normalitat.
 
Com deia El Petit Príncep; Lluny però a prop!

Seguim companys/es i ànims i força per tothom!!
Vídeo Corporatiu


Presentació Àrea Discapacitat Intel·lectual Villablanca

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES