Empresas del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Schizophrenia Research publica un article de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata

 
Investigadors del grup de psicosi incipient del l’Hospital Universitari Institut Pere Mata i l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) han publicat un treball titulat “Relationship between ANKK1 rs1800497 polymorphism, overweight and executive dysfunction in early psychosis” en la revista internacional Schizophrenia Research.
 
L’obesitat en els països desenvolupats molt prevalent i està causada per la interacció entre la genètica i el medi ambient. Les persones amb trastorns psicòtics tenen majors índexs de sobrepès i altres alteracions metabòliques, així com més alteracions cognitives que la població general. Aquest augment de pes, per una banda, pot ser per efecte del tractament antipsicòtic, però per altra banda també hi ha estudis que han evidenciat alteracions metabòliques en pacients que encara no han iniciat tractament farmacològic suggerint un risc metabòlic intrínsec associat a la psicosi. El sobrepès també s’ha vist que augmenta el risc de deteriorament cognitiu i demència. Per tant, el estudiar factors que poden estar associats al sobrepès i a les alteracions cognitives és un repte en el tractament dels pacients amb psicosi.
 
En aquest estudi ens vam plantejar si la interacció entre un polimorfisme del gen ANKK1 i el sobrepès tenia alguna influencia en els dèficits cognitius dels pacients amb psicosi d’inici recent.
En el camp de la obesitat això ja havia estat estudiat però no en el camp de la psicosi. Els resultats d’aquest estudi exploratori, suggereixen que els pacients amb l’al·lel de risc i sobrepès tenen més dèficits cognitius que els que no tenen l’al·lel de risc, sobretot en les funcions cognitives que tenen a veure amb el control de la gana. Els interessats en llegir l’article poden accedir al seu contingut a través del següent enllaç.
Video Corporativo


Presentación Área Discapacitat Intelectual Villablanca

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VER MÁS ACTOS