Empresas del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

L'HU Institut Pere Mata publica un article a la Revista de Psiquiatría y Salud Mental

 
Investigadors del grup de psicosi incipient de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata i l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) han publicat un article titulat "Diferencias en la presentación clínica de primeros episodios psicóticos entre población de origen marroquí y población autóctona" en la Revista de Psiquiatría y Salud Mental.
 
El primer episodi de psicosi es sol produir entre 15 i 30 anys, amb diferències clíniques tenint en compte l'aspecte transcultural. L'estudi de les diferències culturals o ètniques i el possible desenvolupament de la patologia psiquiàtrica és un aspecte important, tenint en compte que vivim en una societat cada vegada més multicultural i multiètnica. Alhora per tant, és cada cop més necessari que els professionals clínics puguin adaptar i individualitzar més la intervenció terapèutica.
 
Considerant aquests aspectes i que en la nostra àrea geogràfica la població d’origen marroquí és especialment prevalent, ens vam plantejar explorar les diferencies clíniques en la presentació clínica i tractament farmacològic entre la població autòctona i d’origen marroquí en una mostra de pacients que experimentaven el seu primer episodi psicòtic i ingressaven en la unitat d’aguts de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata.
 
Les principals conclusions del nostre estudi són una major prevalença de sexe masculí i menys anys d’educació en el grup d'immigrants d'origen marroquí. No vam trobar diferencies quant a la intensitat dels símptomes ni en les dosis de tractament, però si un pitjor funcionament i una tendència a un menor ús del cànnabis en aquest grup comparat amb la població autòctona.
 
Els interessats en llegir l'article poden accedir al seu contingut clicant aquí.
 
 
Video Corporativo


Presentación Área Discapacitat Intelectual Villablanca

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VER MÁS ACTOS