Empresas del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Formació en pla d'atenció i vida a les Residències de Gent Gran

 
Sota el paradigma de l'Atenció Centrada en la Persona, les Residències de Gent Gran del Grup Pere Mata realitzen el Pla d'Atenció i Vida de la persona gran (PAIV) des de fa uns anys.
Després de la situació provocada per la pandèmia, durant els mesos de març i abril, s'ha realitzat una formació a totes les residències  amb l'objectiu de reforçar la sistemàtica de realització del PAIV i oferir eines als professionals per al disseny d'aquest pla d'atenció i la seva avaluació i seguiment.
 
El PAIV és el procés en que es dissenya i planifica l'atenció que la persona rebrà ala residència o centre de dia. Permet el planteig d'objectius i programació d'activitats i intervencions multidisciplinàries dins el paradigma de l'Atenció Centrada en la Persona.
 
Inclou una valoració integral que permet conèixer a la persona gran:
  • La seva biografia i història de vida
  • Les dimensions de les seves capacitats (salut, funcionalitat en les AVD, capacitats físiques, emocionals,...)
  • Els seus estils de vida, preferències i desitjos.
  • Les relacions i suports socials.
  • La valoració permet observar situacions de benestar/malestar.
Partint d'aquesta valoració integral es realitza una proposta inicial del PAIV, amb diàleg i consens amb la persona resident (si les seves capacitats ho permeten)  o la persona referent.
 
Aquesta proposta del PAIV es posa en marxa i es realitza una avaluació i seguiment continu.
 
Tenen un paper rellevant en aquest procés, la figura de l'auxiliar referent, que amb el suport dels professionals tècnics són l'eix central del suport i l'atenció que la persona usuària necessita, i qui vetlla pel compliment dels acord descrits en el PAIV.
Video Corporativo


Presentación Área Discapacitat Intelectual Villablanca

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VER MÁS ACTOS