Empresas del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Projecte d’envelliment prematur

 
El passat mes de desembre el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya concedeix a la Fundació Pere Mata la subvenció per ajudar a les persones treballadores del Centre Especial de Treball a afrontar l’envelliment prematur durant l’any 2023.
 
La finalitat del projecte és poder:
  • Garantir la jubilació a les persones treballadores del Centre Especial de Treball  afectades per envelliment prematur (a partir dels 52 anys i amb un mínim d’un 45% de discapacitat).
  • Acompanyar i donar una atenció personalitzada a aquelles persones per a la transició del treball a la jubilació.
 
El projecte consta de dues línies d’actuació: Suport salarial a la transició del treball, es a dir, aquest suport incrementarà el temps de descans diari de les persones treballadores i ho dedicaran a les activitats i gestions per realitzar la transició entre el treball i la jubilació i l’acompanyament especialitzat en aquest procés de transició, es disposarà d’un pla d’acompanyament específic individualitzat per cada una de les persones treballadores i per poder donar resposta a aquest i portar a terme l’acompanyament, s’estableix una subvenció per contractar una persona tècnica en integració social.
 
L’Equip Multidisciplinari de Suport (EMS), antiga Unitat de Suport a l’Activitat Professional (USAP) liderarà aquest projecte; per la qual cosa ja ha incrementat l’equip amb una professional d’integració social.
 
Aquest projecte està dissenyat per acompanyar i respondre a les necessitats d’aquest col·lectiu en el trànsit cap a la jubilació, ja que l’envelliment prematur genera la necessitat d’una major atenció i adaptació en el món laboral.
Video Corporativo


Presentación Área Discapacitat Intelectual Villablanca

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VER MÁS ACTOS