Empresas del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Villablanca disposa d'una nova sala d'estimulació multisensorial Musi

 
Amb la sala MUSI es completa i s’amplia la intervenció multisensorial a Villablanca. L’Obra Social “la Caixa” ha finançat l’adquisició del Musii, un element inflable, multisensorial i interactiu. Ofereix noves experiències en un món de sons, de color i sensacions tàctils. El Musii al tocar-lo emet sons musicals i s’il·lumina amb una gama amplia de tonalitats cromàtiques.
 
El Musii està dirigit amb un software que es permet fer ús de tres programes per al treball, el primer amb el mode bàsic i dos més que van creixent en complexitat.
 
La Sala MUSI forma part d’un espai especialitzat dedicat a intervencions de caràcter multisensorial, anomenat l’Espai per Sentir, un espai sensorial també interactiu, d’acompanyament i de vincle que quedarà complert amb les tres Sensoryrooms.
 
Des de Villablanca, seguim creant entorns on sigui possible controlar i influir sobre les possibilitats d’intervenció socioeducatives i terapèutiques, en el que el guia o acompanyant pren un paper rellevant mitjançant el contacte i el diàleg, vinculant-se també de manera no verbal, en aquest nou espai per Sentir, en l’expressió més amplia de la paraula.
 
La nova sala MUSI gràcies al finançament de l’Obra Social “la Caixa” a la Fundació Villablanca, ha estat la materialització d’un projecte inclòs en un programa més ampli i especialitzat, amb l’objectiu de disposar d’una sèrie d’espais dedicats a les intervencions multisensorials.
Des de Villablanca, es va fer una aposta per crear nous ambients, ampliant aquest tipus de sales, amb dinàmiques dirigides i entorns totalment adequats a les necessitats de grup i les individuals amb efectes tant estimulants com relaxants.
 
La creació dels espais interactius i sensorials, és de vital importància tenint en compte el perfil d’usuaris que s’atén, el seu deteriorament, tipus de diversitat cognitiva i funcional. Està dissenyada per a tots els perfils i totes les necessitats de les persones, des de les que presenten gran capacitat motriu, bona integració sensorial, als que presenten grans afectacions i les que tenen alteracions conductuals.
 
La sala MUSI, s’ha configurat per habilitar-la com espai multisensorial. Els elements de la nova sala, a més d’oferir els estímuls que necessiten les persones per a un millor ajust sensorial i benestar, ens permetran sumar oportunitats d’establir comunicació no verbal amb els demés i també que siguin elles les creadores de peces musicals mitjançant l’estimulació propioceptiva amb el Musii.
 
A més, es podrà interactuar amb diferents instruments, aquesta interacció es complementarà amb efectes lumínics i de colors, tant els que fa el Musii com suports de l’entorn. És un  espai que motiva la socialització, la comunicació, la cognició i l’autonomia, en la cerca d’un entorn lúdic i agradable. En definitiva, una nova eina terapèutica i innovadora, que completa el ventall de recursos que hi ha per atendre a les persones usuàries de Villablanca.
 
La creació de la Sala MUSI ha tingut un cost d'uns 10.000 euros, que l'Obra Social de la Caixa ha finançat en un 50 per cent.
 
NOTA: A la fotografia, responsables de Villablanca i de la Caixa que han fet possible aquest nou espai innovador d'atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual.
Video Corporativo


Presentación Área Discapacitat Intelectual Villablanca

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VER MÁS ACTOS