Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Villablanca celebra els 100 anys d'una resident

La Juana fa 100 anys amb nosaltres. Aquest mes de maig estem de celebració, de festa grossa. De cara amable, fràgil i dolça, també geniüda quan cal, poc s’ho pensa ella com aquests dies està al nostre pensament. Ens emociona poder-li preparar una gran festa, festa que ho serà per nosaltres, que l’hem acompanyat aquests darrers cinquanta anys. Ella, pobreta, ja no està per molt d’enrenou, això ho fa l’edat, quan en fas cent, la vida és mira des d’altra perspectiva, tot s'alenteix. Aquests dies quan ens apropem a ella, ens hi fem fotografies, li somriem, li fem preguntes, sobre el pastís, sobre quin regal… poc s’ho pensa!
 
Nascuda el quinze de maig de 1917, ha viscut la primera i segona guerra mundial, la guerra civil espanyola, ha conegut el temps de la dictadura i el naixement de la Constitució... Quanta història! Quina història la seva, que va venir a viure a Villablanca des de la Barceloneta ja fa quaranta-tres anys. Sense arrels, tots nosaltres, residents i personal, hem esdevingut la seva família.
 
Com moltes de les persones que van ingressar fa molts anys al nostre centre, Juana no té a ningú i la seva biografia, que relata ella mateixa en ingressar, entristeix. Òrfena de pares quan era jove, no ho va tenir fàcil, sense familiars i amb discapacitat, va anar transitant  per diferents llocs fins que va acabar en un psiquiàtric de Barcelona d’on va ser derivada a Villablanca.
 
Malgrat tot, aquí va trobar l’escalfor que no havia tingut de jove i va poder tornar a reescriure la seva vida. Ha conegut els diferents models d’atenció i de cura a les persones amb discapacitat, des del model més mèdic fins al de rehabilitació psicosocial, i per als que treballem al sector, l’actual model d’atenció centrada en la persona. En definitiva, els models marquen estils de cura i d’acompanyament, però això també ho dibuixen les persones que treballen per les persones amb discapacitat, i els professionals de Villablanca, amb la seva qualitat d’atenció, han contribuït al fet que Juana pugui esdevenir centenària.
 
Juana tens tot el nostre respecte i afecte, som uns privilegiats de poder-te acompanyar en la celebració dels teus cent anys.
Vídeo Corporatiu


Presentació Àrea Discapacitat Intel·lectual Villablanca

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES