Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme 2019

 
Un any més, el dia 2 d’abril, el Grup Pere Mata celebra el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme. El moviment associatiu de l’Autisme a Espanya i Autisme Europa han triat el lema “I ∞ autisme. Una dinàmica nova per l’autisme”. L’objectiu d’aquest dia mundial és apropar el Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) a la societat des d’un punt de vista diferent.
 
L’autisme és un trastorn d’origen neurològic i es desenvolupa principalment durant els tres primers anys de vida. En termes generals, les persones amb autisme mostren un dèficit en el desenvolupament, la relació social, el llenguatge i la comunicació.
 
Pel que fa al Grup Pere Mata, en l'àrea d'atenció a la discapacitat intel·lectual Villablanca atén més de 400 persones que presenten trastorns de l'espectre autista, tant a nivell comunitari com residencial.
 
Villablanca lidera tant a Catalunya com a la resta d'Espanya l'atenció a les persones amb autisme. D'una banda ha desenvolupat recentment una eina de detecció de l'autisme específica per a la discapacitat intel·lectual: l'Escala EVTEA-DI. D'altra banda, des de fa anys, desenvolupa estratègies d'intervenció basades en la pràctica del Snoezelen, l'estimulació multisensorial i en els últims anys la valoració de la competència sensorial d'aquestes persones.
 
En l'actualitat Villablanca també lidera un estudi que explora l'efectivitat i la utilitat de la incorporació de robots socials a teràpies convencionals per millorar la comunicació de les persones amb TEA.
Vídeo Corporatiu


Presentació Àrea Discapacitat Intel·lectual Villablanca

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES