Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Residència Àtria

 
 
La Residència Àtria és l’única residència per a menors amb discapacitat intel·lectual i greus trastorns del desenvolupament del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre.
  
És un servei concertat amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que compta amb 12 places ocupades per a infants i joves de 5 a 17 anys amb discapacitat intel·lectual i greus trastorns del desenvolupament.
 
Àtria incorpora totes les mesures de seguretat exigides per la normativa i específicament necessàries per atendre a aquesta població. La decoració es basa en la creació d’espais agradables i confortables que ajudin a millorar la qualitat de vida dels infants i joves que hi resideixen. Àtria també compta amb un espai destinat a atendre les necessitats educatives dels infants que no poden assistir a l’escola de educació especial. Aquest recurs és el primer d’aquestes característiques de la demarcació de Tarragona i ha fet possible que els infants i joves residents no s’hagin de traslladar a altres centres de Catalunya per a ser atesos.
 
La residència Àtria, és el resultat de la transformació d’un desig i una necessitat del territori en una Realitat, que ha suposat un gran esforç per diferents agents, des del Departament de Treball, Afers Socials i Família, especialment els Serveis Territorials de Tarragona, apostant, revisant i defensant el model d’atenció, pel Departament de Salut i del d’Ensenyament, fins l’entitat Villablanca, la qual ha invertint tant en recursos humans com en infraestructures. Té un espai total de 500 metres quadrats que es distribueixen en 320 metres quadrats habitables i 180 metres de jardins. L’edifici compta amb un jardí interior amb una piscina petita d’ús exclusiu per als usuaris. Els espais es disposen en forma de U de manera que l’edifici esdevé pràcticament simètric, i en un moment determinat es pot dividir en dos. Les habitacions són totes individuals i es disposen en la part central de la U, mentre que a banda i banda hi ha un espai de sala d’activitats i d’estar, el menjador, la cuina i la zona de serveis. Les dues sales d’activitats/d’estar i menjador tenen accés directe a la terrassa i al jardí interior, mitjançant parets de vidre mòbils.  S’ha incorporat un espai annex a la unitat, amb una superfície útil de 65 m2, i consta amb dos grans sales una d’elles destinada a unitat docent.
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES