Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Villablanca participa en estudi sobre realitat immersiva en persones amb discapacitat intel·lectual

 
La Fundació Villablanca, a través de la unitat d’investigació especialitzada en l’àmbit de la discapacitat intel·lectual i altres trastorns del desenvolupament (UNIVIDD), participa en un treball de recerca multicèntric per estudiar l’aplicació de la realitat immersiva en persones amb discapacitat intel·lectual.
 
El treball de recerca es titula “Noves tècniques d’estimulació sensorial, física i cognitiva (NUTESCOTI)” i també vol experimentar amb l’aplicació d’aquestes tecnologies en gent gran i persones amb COVID persistent. A més de la Fundació Villablanca, hi participen en consorci Broomx Technologies, la Fundació Joan Costa Roma, Associació Esport-3, Qualud i el Clúster Salut Mental Catalunya (CSMC).
 
Aquest consorci ha rebut més de 111.000 euros totals de finançament del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme (MINCOTUR), amb fons europeus provinents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.
 
La recerca en aquest àmbit s’emmarca en el treball que ja està desenvolupant Villablanca des de fa alguns anys amb l’ús de les noves tecnologies (robòtica, jocs electrònics...) en l’oferta d’activitats que realitzen les persones residents en el centre mitjançant el programa SOM-HI.
 
El treball de recerca NUTESCOTI s’inclou en un paquet de 4 projectes presentats a la mateixa convocatòria del ministeri a través del Clúster Salut Mental Catalunya, que han rebut en total  més de 400.000 euros de finançament en aquesta convocatòria.
Vídeo Corporatiu


Presentació Àrea Discapacitat Intel·lectual Villablanca

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES