Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Resident de Psicologia Clínica realitza la seva rotació externa a l'HU Santa Cristina de Madrid


Mireia Seguí, resident de quart any de Psicologia Clínica a l'Hospital Universitari Institut Pere Mata, està portant a terme la seva rotació externa a l'Hospital de Dia de la Unitat de Trastorns de la Conducta Alimentària (UTCA) de l'Hospital Universitario Santa Cristina, a Madrid. Es tracta de l'Hospital de Dia per a adults amb TCA, de referència a tota la Comunitat de Madrid. La Unitat disposa d’un equip multidisciplinari (psicologia clínica, psiquiatria, infermeria, TCAE (Tècnic en Cures Auxiliars d'Infermeria) nutrició i teràpia ocupacional) i es treballa en dos torns, de matí i tarda, que acullen respectivament pacients amb perfils restrictius i amb predomini d'atracaments.

L'Hospital de Dia de la UTCA treballa sota el model sistèmic, que parteix de la premissa que la causa de la simptomatologia va més enllà de l'individu mateix, podent ser una expressió del malestar en els seus entorns propers (o "sistemes"). Per això, la intervenció psicoterapèutica no es realitza de manera individual, sinó en espais grupals per a tots/totes els/les pacients, en visites familiars i també en grups multifamiliars, on no només participen tots/totes els/les pacients, sinó també els familiars que desitgin assistir-hi. Després de cada sessió grupal es du a terme una petita reunió d'equip per comentar-la i planificar conjuntament les pròximes intervencions. A més, de manera quinzenal es realitza supervisió de casos amb un terapeuta extern al servei.

La resident ha participat, tant de manera observacional com activa, en els diferents espais d'intervenció de la UTCA, i ha volgut destacar de la seva rotació l'adquisició de competències d'intervenció grupal i familiar, així com la possibilitat d'aprendre de la coordinació i comunicació entre els membres de l'equip multidisciplinari.
 
Vídeo Corporatiu


Presentació Àrea Discapacitat Intel·lectual Villablanca

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES