Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

El Director de la Institució de les Lletres Catalanes visita la Residència Relat d'Avinyó

Com ja vam publicar amb anterioritat, al taller de Bibliotemàtica de la Residència Relat d'Avinyó, de Pere Mata Social, hem parlat i donat a conèixer la figura de Pompeu Fabra, una personalitat clau en la història de Catalunya i del català. Aquest projecte es va comunicar al Departament de Cultura, com altres vegades havíem fet. A partir d’aquí es va posar en contacte amb nosaltres la Institució de les Lletres Catalanes i es va programar una visita del seu Director, el Sr. Joan-Elies Adell, pel dia 14 d’aquest mes de desembre, la qual cosa ens va honorar i ens vam posar a treballar per tal esdeveniment.
 
Així doncs, el nostre objectiu era estar a l’alçada de les circumstàncies i gràcies a la predisposició de la nostra gent ho vam aconseguir. També cal esmentar la implicació de la Biblioteca del poble, amb la qual fem diferents activitats.
 
Aquest divendres dia 14 de desembre, tothom va col·laborar en preparar l’esmorzar ben d’hora per poder organitzar la sala i la taula i poder atendre al nostre convidat d’honor, el Sr. Joan-Elies Adell. Tots estàvem expectants i se li va fer una benvinguda molt entranyable, per part dels professionals, representants de la Junta d’Usuaris, que li van ensenyar el centre, i un representant del Voluntariat, perquè, en definitiva, és la nostra gent la que ens permet treballar amb aquests objectius, i no hi ha millor presentació possible.
 
Es va decorar la taula amb el diccionari Fabra, que ja és història, i vam afegir totes les actualitzacions que s’han fet de la nostra llengua. Era un espai ric i ple de cultura. En aquest context es va presentar l’acte de manera institucional a càrrec de l’Anna Roset, coordinadora de qualitat de les Residències de Gent Gran, i una presentació més a càrrec d'una professional del centre, Vanesa Nieto. Aleshores, la Fina Sala, la bibliotecària, va fer una història breu del ponent i, tot seguit, Treball Social va presentar el taller de Bibliotemàtica on hem treballat el Mestre Fabra.
 
Es va voler posar un èmfasis especial a explicar com treballem i què volem aconseguir. Sempre hem treballat la socialització, l’expressió individual i, sobretot, l’autoestima de la nostra gent, aleshores tot flueix i s’incorporen nous elements tan simples, però a la vegada tan complexes, com pot ser la memòria, la dicció, l’empatia, el fet de respectar el torn de paraula i si cal poder qüestionar-ho tot a través del llenguatge, amb aquesta llengua nostra que és i ha estat el nostre senyal d’identitat.
 
El Sr. Adell ens va obsequiar endinsant-nos en la figura del mestre Fabra com si ens traslladéssim a una classe d’universitat. Tot seguit vam passar a un torn de preguntes que la nostra gent va saber fer amb aquesta saviesa que només donen els anys.
 
Com a cloenda, un resident va fer-la amb tota la seva espontaneïtat, cosa que també va enriquir la sessió. Com no podia ser d’una altra manera, el tancament de tan solemne acte es va fer amb lletres, amb la lectura del poema a càrrec del nostre voluntari Jordi Vilar, que Pere Quart va dedicar al Mestre Fabra amb motiu del centenari del seu naixement. També es va afegir la cançó “Una veu per al món” de JV Foix i Lluís Serrahima amb música de Joan Lluís Moraleda, assajada amb la coordinació de Jordi Vilar. I, finalment, l’himne de la Residència amb lletra de Sebastià Estradé i música de Jordi Vilar.
 
Cal dir que va cobrir l’acte una periodista del Regió-7 i l’endemà mateix es va publicar a l’apartat de “Societat-Bages” amb el títol  “L’any Pompeu Fabra entra a la Residència”. Des d’aquí agraïm a tothom la seva col·laboració i molt especialment al Sr. Joan-Elies Adell que ens va fer una piulada dient “que va ser un plaer parlar sobre Fabra amb un públic tan especial”. Nosaltres només ens resta dir que el plaer és nostre.
 
 
 
 
Vídeo Corporatiu


Presentació Àrea Discapacitat Intel·lectual Villablanca

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES