Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

La Residència Bellissens participa en la I Jornada Inclusiva

 
Persones amb discapacitat intel·lectual de la residència Bellissens, de Villablanca, van participar en la I Jornada Inclusiva, una mostra d’esport adaptat que es va organitzar a Reus aquest mes d’octubre.  

Sota el lema REUS ÉS MOU PER L’ESPORT a la plaça Llibertat,  es va celebrar la I Jornada Inclusiva. Organitzada des de les regidories de Benestar i Salut i Esports de l’Ajuntament de Reus, amb Reus Esport i Lleure, la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física i diverses entitats que formen part del Consell Municipal de la Discapacitat.  

Entitats amb capacitats diverses van ser presents, persones amb discapacitat física, intel.lectual, trastorn de l’espectre autista o discapacitat visual entre d’altres.
A la mostra hi havia set esports adaptats: bàsquet amb cadira de rodes, toc bol, boccia, zumba, pilates, handbike, hoquei i atletisme a cegues. L’objectiu era apropar l’esport adaptat a tota la ciutadania i promoure la inclusió.

Des de Bellissens es dinamitzava l’activitat de boccia. La boccia es pot practicar de forma individual, en parella o per equips. Sobre una pista rectangular en la que els jugadors/es tracten de llençar les boles el més a la vora possible de la pilota blanca que serveix d’objectiu i intenten allunyar la dels rivals.

Va ser la primera vegada que Reus acollia aquesta mostra, per tal que tota la població pogués veure, provar i gaudir amb l’esport adaptat i conèixer diferents modalitats esportives.

Hi havia diferents estacions on tothom va poder practicar esport, les participants tenien una targeta que havien d’omplir amb segells de les diferents estacions d’esport i una vegada emplenada tenien un obsequi.
 
Vídeo Corporatiu


Presentació Àrea Discapacitat Intel·lectual Villablanca

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES