Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Actes per reivindicar la figura de Francesc Tosquelles

 
 
La Diputació de Tarragona ha organitzat, amb la participació de l'Ajuntament de Reus, l'Institut Pere Mata i el Centre de Lectura, diversos actes a Reus per reivindicar la tasca de psiquiatre reusenc Francesc Tosquelles (1912-1994) considerat un pioner en l’àmbit de la salut mental gràcies a una pràctica curativa innovadora basada en la humanització de les parsones usuàries.
 
Qui té por de Tosquelles?, el programa reparteix els seus actes entre el Centre de Lectura de Reus, el Teatre Bartrina de Reus, l'Institut Pere Mata de Reus i el Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona. 

Els dies 5 i 12 de maig es projectaran dos films recents sobre Francesc Tosquelles a la Sala d'actes del Centre de Lectura de Reus. Mentre que el 8 de juny s'emetrà una trilogia de films realitzada per Mario Ruspoli al Teatre Bartrina.
 
Pel dissabte 28 de maig, a les 12.00 hores, a l'Hospital Universitari Institut Pere Mata s'ha programat una taula rodona sobre la influència del reusenc en el present. Un referent internacional de la psicoteràpia institucional i la nova institucionalitat.
Invitats i invitades: Camille Robcis (Columbia University), Joan Masó (Universitat de Barcelona) i Antonio Labad (Institut Pere Mata). Modera: Carles Guerra (crític d'art, docent i investigador).
Per a inscriure's enviar correu electrònic a comunicacio@peremata.com
 
A les 19.00 hores es projectarà la pel·lícula Història potencial de Francesc Tosquelles, Catalunya i la por. Pel·lícula de Mireia Sallarés escrita per Joana Masó.

Finalment, el 4 de juny també hi haurà una altra taula rodona Tosquelles, la memòria local.
Invitats i invitades: José García Ibáñez (psiquiatre), Eduardo González (psiquiatre), Maite Pi (psicóloga clínica), Jaques Tosquellas (psiquiatre) i Enric Miró (cineasta). Modera: Antonio Labad (psiquatre i exdirector de l'Institut Pere Mata).
Per a inscriure's enviar correu electrònic a comunicacio@peremata.com
 
i a les 19.00 hores, del 4 de juny, es realitzara una projecció d'Oblideu Tosquelles!, dirigit per Enric Miró.
Per a inscriure's enviar correu electrònic a comunicacio@peremata.com
Vídeo Corporatiu


Presentació Àrea Discapacitat Intel·lectual Villablanca

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES