Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

[ANUL·LAT] Primers episodis psicòtics, cànnabis, factors d'estrès, gènere i ètnia

Lectura de Tesis Doctoral

 
Debido a la expansión del coronavirus SARS-CoV-2 i las directrices que tenemos, queda anulada la lectura de tesi doctoral de Sara Arranz prevista para el viernes 13 de marzo.
 
Cuando dispongamos de nueva fecha os avisaremos.

El proper dia 13 de març a les 11 hores, tindrà lloc al Pavelló de Distingits de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata  la lectura de la tesi doctoral titulada “Primers episodis psicòtics, cànnabis, factors d’estrès, gènere i ètnia” a càrrec de la psiquiatra Dra. Sara Arranz Garcia.
 
La psiquiatra ha desenvolupat la tesi en base al fet que l'esquizofrènia és una malaltia complexa que s’origina per una alteració del neurodesenvolupament causada per la interacció de factors genètics i ambientals al llarg de les diferents etapes de la vida.

L’estrès és un dels principals factors ambientals implicats en l’etiologia de la psicosi dins el model diàtesis–estrès i, per tant, té especial rellevància la seva relació amb mesures de l’eix hipotàlem-hipòfisi-adrenal (HHA).

En l’estudi, la Dra. Arranz s’ha centrat també en un dels principals riscos ambientals evitables, com és el consum del cànnabis i ha valorat la seva interacció amb factors estressants com són el trauma a la infància i els esdeveniments vitals estressants en pacients amb psicosi d’inici, comparats amb grup control. Posteriorment s’ha valorat l’efecte d’aquests factors ambientals sobre mesures biològiques de l’eix HHA.

Per continuar ha explorat l’efecte del cànnabis i del gènere en les variables clíniques de pacients ingressats per un Primer Episodi Psicòtic (PEP), així com les diferències en raons de consum de cànnabis entre homes i dones i també en les variables clíniques principals entre PEP immigrants d’origen marroquí i PEP de població autòctona.

DADES DE LA LECTURA:
DATA: divendres 13 de març
HORA: 11 h
LLOC: Pavelló de Distingits de l’HU Institut Pere Mata
DIRECCIÓ DE LA TESI: Dra. Vanessa Sánchez-Gistau
TRIBUNAL:        
-Dr. Victor Perez Solà. Psiquiatre, director mèdic del INAD, Hospital del Mar de Barcelona
-Dra. Judith Usall i Rodiè. Psiquiatra i investigadora del Parc Sanitari St. Joan de Dèu de Sant Boi       de Llobregat
-Dr. Clemente García Rizo. Psiquiatre i investigador de l'Hospital Clínic de Barcelona 
 
Per assistir-hi s’ha d’enviar un correu a docencia@peremata.com indicant nom i cognoms, professió i centre de treball.
 
Vídeo Corporatiu


Presentació Àrea Discapacitat Intel·lectual Villablanca

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES