Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Mes de la Salut Mental a Tarragona

El dia 10 d'octubre  l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va declarar-lo com el Dia Mundial de la Salut Mental. Enguany el lema és la Salut mental, un dret necessari. Demà pots ser tú. A nivell global és la defensa de la Salut mental en un món desigual.

El propòsit d'aquest lema es denunciar les desigualtats que hi ha respecte a la salut mental.  Fa referència als efectes que la Covid-19 ha tingut en el benestar emocional de les persones i l'empitjorament de la qualitat de vida de les persones que ja tenien problemes de salut mental abans de la pandèmia.

A Tarragona s'han creat una sèrie d'actes per visibilitzar la Salut Mental.

4/10/2021

11.30 h. Roda de premsa. Confecció d'un mandala gegant participatiu amb l'artista Berta Artigal. Plaça Corsini. Organització: Conselleria de Capacitats Diverses (Ajuntament de Tarragona).

Del 4 al 17/10/2021

18 h. Inauguració de l'exposició "Parelles artístiques. Pati Jaume I. Entrada lliure. Organització: Club Social la Muralla. Col·laboracions: Osonament, Fundació Antiga Caixa Manlleu, BBVA-CatalunyaCaixa i Ajuntament de Tarragona.

Del 7 al 10/10/2021

Festival de curtmetratges psicurt. https://psicurt.com/es/.

Al Teatre Bartrina (Reus) i Teatre Antiga Audiència (Tarragona). Organització: Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC), Ajuntament de Tarragona i Ajuntament de Reus.

7/10/2021

18.15 h: Espectacle “A la fresca”, teatre còmic de carrer a càrrec de la Companyia Anna Confetti https://annaconfetti.com/
Plaça Corsini. Entrada lliure fins a completar la cabuda.

8/10/21

13 h: Acte institucional de la Taula de Salut Mental del Camp de Tarragona. Centre de Lectura de Reus
Organització: Taula de Salut Mental del Camp de Tarragona.

10/10/21

20 h: Il·luminació de la façana del Palau Municipal i del Mercat Central. Plaça de la Font i plaça Corsini. Organització: Ajuntament de Tarragona.

14/10/21

De 10.30 a 18 h: “Parlem de salut mental”, I Jornada de Reflexió 10.30 h: Impacte psicològic de la pandèmia des de la  perspectiva d’un metge de família.

12.30 h: Taula rodona sobre l’impacte del fet migratori a la salut mental.

16 h: Jornada a tres bandes: la prevenció en salut mental. Edifici Antiga Audiència. Modalitat presencial / via streaming.

Entrada per inscripció obligatòria. Jornada per streaming. Inscripcions: discapacitat@tarragona.cat. Organització: Serveis a la Ciutadania (Ajuntament de Tarragona). Hi col·laboren: Hospital Universitari Institut Pere Mata, Club Social La Muralla, Col·legi de Psicòlegs, Aspercamp, Obertament i Creu Roja.

18.30 h: “Joves i salut mental”. Una mirada a través del curtmetratge. Visionat de curts i taula rodona.
https://tarragonajove.org/activitats/jovesi-salut-mental-una-mirada-a-traves-delcurtmetratge/. 
Espai Jove Kesse. Entrada lliure. Places limitades. Organització: Joventut (Ajuntament de Tarragona).

15/10/21 i 22/10/21

De 12 a 14 h: Curs de formació: Perspectives de gènere, violències masclistes i salut mental - VIRTUAL. Inscripcions: siad@tarragona.cat. En línia (Zoom). Organització: Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD). Per professionals de
l’àmbit.

16/10/21

D’11.30 a 13.30 h: Xerrada: “Comorbiditats del TEA”. Centre Cívic de Torreforta. Inscripcions: tel. 688 483 682 (de 9 a 13 h). aspercamp@aspercamp.cat. Modalitat presencial / via streaming. Organització: ASPERCAMP. Hi col·labora: Conselleria de Capacitats Diverses (Ajuntament de Tarragona).

Del 18/10/21 al 15/11/21

De 9.30 a 11 h, tots els dilluns
Taller: GESTIÓ DE LES EMOCIONS - PRESENCIAL. Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau. Inscripcions a partir de l’1 d’octubre al web centrescivics.tarragona.cat
Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau GRUP A. Organització: Centres Cívics de Tarragona

19/10/21

De 9 a 14 h: Jornada: “I per què no parlar del suïcidi? Parlar per prevenir i ajudar”. Seu COPC a Tarragona i streaming
Inscripcions: https://tinyurl.com/. jornada-copc. Organització: Delegació de Tarragona del COPC, Fundació Mémora i Universitat Rovira i Virgili.

20/10/21

19 h: “Autoestima i empatia, parlem de per què van de la mà?” - VIRTUAL
Inscripcions a partir de l’1 d’octubre al web centrescivics.tarragona.cat. En línia. Organització: Centres Cívics de Tarragona

21/10/21

De 18 a 20 h: Presentació del Club Social La Muralla: “Cultiva la ment”. Places limitades. Inscripcions: info@clubsociallamuralla.com. Cambra de Comerç de Tarragona. Organització: Club Social La Muralla. Hi col·labora: Cambra de Comerç de Tarragona.

24/10/21

31a Pujada al loreto + caminada popular. Inscripcions a partir de l’1 d’octubre al web centrescivics.tarragona.cat. Presencial. Organització: Patronat Municipal d’Esports i ONCE Tarragona.

8/11/21

18 h: Xerrada: “La por, solució o problema? Parlem de por i ansietat” - VIRTUAL. Inscripcions a partir de l’1 d’octubre al web centrescivics.tarragona.cat. En línia. Organització: Centres Cívics de Tarragona.

15/11/21 al 13/12/21

De 17.30 a 21 h, tots els dilluns
Taller: Gestió de les emocions - PRESENCIAL. Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau Inscripcions a partir de l’1 d’octubre al web centrescivics.tarragona.cat. Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau Grup B. Organització: Centres Cívics de Tarragona.

17/11/21

18 h: “Mindfulness o atenció plena: què és i com ens pot ajudar a generar benestar psicològic” - VIRTUAL. Inscripcions a partir de l’1 d’octubre al web centrescivics.tarragona.cat. En línia. Organització: Centres Cívics de Tarragona.

24/11/21

18 h: “Mindfulness o atenció plena: com relacionar-nos amb les nostres emocions d’una manera més adaptativa” - VIRTUAL. Inscripcions a partir de l’1 d’octubre al web centrescivics.tarragona.cat
En línia. Organització: Centres Cívics de Tarragona.

Mes d’octubre

Projecte “What’s up! d’Obertament, de sensibilització a joves de 3r i 4t d’ESO dels instituts de Tarragona. Organització: Obertament, Club Social La Muralla.

Campanya “Jo tampoc estic bé”, de suport a la ciutadania. Organització: Obertament i Conselleria de Capacitats Diverses (Ajuntament de Tarragona).

Coordinació: Conselleria de Capacitats Diverses de l'Ajuntament de Tarragona.

Vídeo Corporatiu


Presentació Àrea Discapacitat Intel·lectual Villablanca

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES