Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Projecte PRODISFAG

 
Al desembre del 2022 es va presentar el projecte PRODISFAG: una nova tecnologia alimentària per a persones amb disfàgia, a la convocatòria d’Ajuts per a projectes de reforç competitiu empresarial d’ACCIÓ de la Generalitat de Catalunya.
 
Té com a objectiu principal estudiar la viabilitat de desenvolupar diferents productes per facilitar la ingesta de nutrients essencials en les persones que presenten aquest símptoma.
 
És un projecte interclúster, que ha fet treballar plegats al Clúster Salut Mental Catalunya, al Clúster Innovacc i fins un total de cinc agents de l’entorn dels dos clústers repartits pel territori català: 1. El Clúster Salut Mental Catalunya, una agrupació empresarial amb seu a Sant Boi de Llobregat, el Baix Llobregat. 2. INNOVACC, Clúster català de la carn i la proteïna alternativa amb seu a Olot, la Garrotxa. 3. Grup Carinsa una empresa de desenvolupament, fabricació i comercialització d'aromes, ingredients funcionals i solucions tecnològiques per a l'alimentació amb emplaçament al Vallès Occidental. 4. Sequalia, una assessoria tècnica especialitzada en la higiene, la seguretat i la qualitat alimentàries de Sant Feliu de Pallerols, la Garrotxa 5. Hospital Universitari Institut Pere Mata, un operador d’atenció sanitària i social a les persones de Reus, al Baix Camp.
 
Al llarg d’aquest any s’han realitzat tasques d’identificació dels perfils potencialment més beneficiosos per a la tecnologia que s’ha ideat i s’han dut a terme els desenvolupaments industrials.
 
Per finalitzar el treball realitzat es va organitzar una jornada de tast dels nous productes desenvolupats al Centre d’Atenció Intermèdia Monterols de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata el dia 17 de novembre del 2023.
 
Es van seleccionar un grup de pacients amb diferents patologies, tots ells amb problemes de disfàgia. Van estar acompanyats cadascun d’un professional sanitari del centre que els va ajudar a provar els productes i els hi va demanar la seva opinió seguint un qüestionari elaborat per aquest fi.
 
Es van provar diferents productes: aigües gelificades, postres i sopa, tots ells suplementats amb proteïnes i diferents complements alimentaris. Les valoracions van ser  molt positives tan a nivell de presentació com de gust.
 
Per finalitzar aquest projecte es farà una jornada de difusió dels resultats el dia 12 de desembre.
 
 
 
 
 
 
Vídeo Corporatiu


Presentació Àrea Discapacitat Intel·lectual Villablanca

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES