Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

L'Institut Pere Mata exposa "Parelles Artístiques" a la Fira Centre Comercial

 
Amb l'objectiu de visibilitzar diferents realitats després dels problemes de salut mental, el centre comercial La Fira i l'Hospital Universitari Institut Pere Mata, a Reus (Tarragona) inauguren avui una exposició artística realitzada per pacients i artistes locals. Situada un local d'uns 400 m² per a conscienciar sobre aquest tema. Aquesta exposició estarà visible durant tres mesos, i com a acció donació simbòlica La Fira comprarà dues obres i les sortejarà entre els seus visitants com a mostra de suport a l'exposició.
 
L'exposició
 
L'exhibició, dissenyada pel Centre Comercial i l'Hospital Universitari Institut Pere Mata, és el resultat de l'adhesió a un projecte de nivell autonòmic iniciat per l'entitat Osonament, anomenat “Parelles Artístiques, experiències creatives per la salut mental”, que es realitza des de l'any 2000, (des de 2013 a Reus). El procés d'expansió d'aquest projecte es va originar amb les adhesions de diferents organitzacions i centres especialitzats en salut mental i, avui, compta amb el suport de diferents entitats.
 
L'exposició està formada per les obres artístiques realitzades en el marc d'aquest projecte. Cada peça ha estat creada prèviament per les parelles formades per dos artistes, un dels quals està vinculat a recursos de salut mental.
 
Aquesta mostra vol posar el focus en la lluita contra l'estigma en els trastorns de salut mental amb l'objectiu de donar visibilitat a un projecte d'ampli abast que reivindica l'art com a expressió individual i col·lectiva.
 
La inauguració
 
L'exposició s'ha inaugurat avui en un acte de més de 40 persones, en el qual han intervingut Patricia Perugini, la gerent del Centre Comercial, Francesc X. Arrufat, Director Gerent de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata i Anna Bové Sabater, Psicòloga del “Servei de Rehabilitació Comunitària de Tarragona”. A més, l'esdeveniment ha comptat amb la presència del regidor de cultura Daniel Recasens.
 
Anna Bové ha explicat la importància de l'exposició de les obres artístiques no sols per a visibilitzar el treball que es realitza en les diferents teràpies, sinó com a “eina terapèutica que permet al pacient veure que és capaç de crear bellesa malgrat estar travessant un moment d'ofuscació”. Per part seva, Francesc X. Arrufat, director gerent de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata ha recalcat la importància de no focalitzar aquesta acció en les persones si no en l'exercici i el treball que hi ha darrere, "així com en les diferents realitats que aquesta exposició reflexa".
Vídeo Corporatiu


Presentació Àrea Discapacitat Intel·lectual Villablanca

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES