Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Més de 300 docents han après benestar emocional amb el projecte pioner Inspira’t

Des del 2014, més de 300 mestres han après benestar emocional a través de les tècniques del mindfulness en un taller pioner a les nostres comarques realitzat de manera col·laborativa entre el Centre de Recursos Pedagògics del Baix Camp, dependent del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, i l’Hospital Universitari (HU) Institut Pere Mata.
 
Amb un format de cinc sessions, cada curs escolar es desenvolupen dos tallers amb el nom d’Inspira’t 1 i Inspira’t 2, que és d’aprofundiment. L’objectiu és la promoció de la salut dels docents mitjançant l’aprenentatge d’eines i estratègies que els ajudin a gestionar les emocions davant les situacions que els generen més problemàtiques actualment: per un costat exercir la seva professió en un entorn que sovint qüestiona  la seva autoritat i la seva tasca com a mestres; i per l’altre, la tensió amb què viuen les privacions que pateixen alguns alumnes que no tenen les necessitats bàsiques cobertes.
 
Es tracta que els docents aprenguin a gestionar les seves pròpies emocions de manera que el seu major benestar emocional es traslladi també a les aules en la praxis educativa. Es parteix de la base que l'enfortiment de l'individu i una bona capacitat d'afrontament dels canvis facilita tenir una millor disposició, energia i rendiment, tant en l'àmbit laboral com en el personal.
 
La bona acollida de l’Inspira’t des de la seva posada en marxa va afavorir la creació de l’Inspira’t 2 i la seva continuïtat des de fa ja quatre cursos escolars, amb la participació de mestres de primària i secundària de les escoles de les nostres comarques.
 
El taller forma part del Pla de Formació del Professorat de Zona i en totes les edicions l’han impartit professionals de l’HU Institut Pere Mata: Anna Bové, Susana Santamaria i Lía Corral.
Vídeo Corporatiu


Presentació Àrea Discapacitat Intel·lectual Villablanca

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES