Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Estudi sobre l'impacte de l'art a la salut mental

 
Des de fa unes quantes setmanes que el Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC) de Tarragona, de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata, està participant en un estudi en relació amb el projecte de Parelles Artístiques.
 
Parelles Artístiques consisteix en la creació i l'exposició d'obres d'art, pintura, escultures, fotografies, etc. realitzada pel binomi d'un artista professional i un artista vinculat a recursos de salut mental.
 
L'estudi amb nom: “Impacte de l'art i la cultura en el benestar psicològic i la participació de persones amb problemes de salut mental - Estudi de cas: Parelles Artístiques”, té com a autor Jaume Cases, doctorant de la Universitat de Vic i Terapeuta Ocupacional d'Osonament.
 
El projecte consisteix en la recopilació de dades qualitatives i quantitatives sobre com afecta el fet de pertànyer a Parelles Artístiques en el procés de rehabilitació dels mateixos usuaris. Així mateix, compta amb la participació de 7 casos i 4 controls, els quals emplenen una sèrie de qüestionaris i autoavaluacions abans i després de l'estudi i, aproximadament cada mes, es fan grups focals utilitzant la fotografia com a eina de treball.
 
Des del SRC considerem molt important i interessant poder participar en aquest estudi per poder demostrar l'efectivitat de l'art en el procés de rehabilitació.
Vídeo Corporatiu


Presentació Àrea Discapacitat Intel·lectual Villablanca

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES