Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

El comité de bioètica assistencial acreditat pel departament de salut de la Generalitat


El Comitè de bioètica assistencial de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata i Villablanca Serveis Assistencials, acreditat pel departament de salut de la Generalitat
 
Recentment la Direcció General d'Ordenació Professional i Regulació Sanitària (Departament de Salut de la Generalitat) ha acreditat el Comitè de Bioètica Assistencial de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata i Villablanca Serveis Assistencials. 

Aquest és el reconeixement formal a un camí iniciat l’any 2012 en que es va constituir el Comitè. Des del primer moment es va fer present la voluntat de promoure la perspectiva ètica en tots els àmbits de la nostra tasca d’atenció a les persones, i a la vegada donar resposta a una necessitat abastament detectada pels professionals de tenir un fòrum de referència per a la consulta i el debat en relació als dubtes i conflictes ètics. Consolida també el compromís assumit pels membres que composem el Comitè de Bioètica de continuar treballant per a la sensibilització i formació dels professionals en l’àmbit de l’ètica. En aquest sentit, el passat mes de setembre va tenir lloc a Reus la primera Jornada Monogràfica d’Ètica organitzada per aquest Comitè, amb ponents de contrastada vàlua i gran èxit d’assistència.

El desenvolupament de la nostra tasca d’atenció té com a eix vertebrador persones, que són especialment vulnerables  des de la perspectiva dels drets. D’aquí la necessitat de que el Comitè es faci cada vegada més visible i més present, esdevenint un veritable suport en la detecció, l'anàlisi o la preocupació ètica en els diferents serveis.

Ens queda camí per recórrer, però l’objectiu és clar: vetllar i garantir l’aproximació des dels principis ètics als usuaris, les famílies, els professionals i la pròpia organització. Es tracta en definitiva de fer realitat allò de l’Ètica Aplicada.
Vídeo Corporatiu


Presentació Àrea Discapacitat Intel·lectual Villablanca

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES