Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Fundació Villablanca posa en marxa un servei pioner a Tarragona

Fundació Villablanca posa en marxa un servei pioner a Tarragona d’atenció a la salut sexual de les persones amb discapacitat intel•lectual (SASS-DI)
 
Aquest servei vol donar resposta a la reivindicació creixent de garantir el dret de les persones amb discapacitat intel·lectual a una vida sexual i afectiva satisfactòria i responsable.
 
L’origen d’aquesta iniciativa és el Grup de Treball de Sexualitat i Afectivitat de Villablanca,  que treballa sobre aquestes qüestions des de l'any 2016. Fruit d’aquesta expertesa s’ha dissenyat un servei que s’adreça a les persones amb discapacitat intel·lectual, a les famílies, els professionals i a entitats que treballen amb ells i elles.
 
El SASS-DI (Servei d’atenció a la salut sexual de les persones amb discapacitat intel·lectual) oferirà:
  • Tallers d’educació sexual per a persones amb discapacitat intel·lectual, adaptats a les seves necessitats: els tallers inclouen formació sobre sexualitat, en tota la seva dimensió; relacions afectives, gènere, identitat, orientació, erotisme, higiene i malalties de transmissió sexual, el consentiment, el bon ús i els riscos de les noves tecnologies, etc.
  • Espais de reflexió i formació específica sobre salut per a familiars de persones amb discapacitat intel·lectual, i a professionals i entitats que hi treballen.
  • Orientació/intervenció per casos individuals o de parella amb dificultats relacionades amb la salut sexual . En aquest sentit, cal tenir en compte les dificultats de comunicació que sovint acompanyen la discapacitat intel·lectual i la necessitat d’una atenció específica que tinguin en compte aquestes dificultats específiques.
  • Assessorament a Entitats que vulguin implementar projectes d’atenció a la sexualitat en els seus serveis.
  • Treball en xarxa amb altres serveis i professionals per generar sinergies que permetin donar resposta a qualsevol demanda que pugui arribar al servei.
La iniciativa compta amb l’impuls de la Convocatòria de Projectes Socials de la Fundació la Caixa, el qual permetrà la posta en marxa i el primer any de funcionament del servei. Es planteja perquè pugui cobrir tota la demarcació de Tarragona.
 
La Fundació Villablanca, del Grup Pere Mata, aspira a que els bons resultats del SASS-DI, permetin consolidar el servei, i incloure’l en la cartera de serveis socials del país.
Vídeo Corporatiu


Presentació Àrea Discapacitat Intel·lectual Villablanca

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES