Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Marinada viu una intensa Festa de les Famílies amb la inauguració del vial terapèutic

 
La Residència i Centre de Dia Marinada, de la Fundació Villablanca, ha recuperat de nou la Festa de les Famílies després de l’inici de la pandèmia fa dos anys. Ho ha fet, a més, celebrant la inauguració oficial del nou vial terapèutic, una iniciativa que ha contribuït a millorar la qualitat de vida de les persones residents, especialment les que tenen més dificultats de mobilitat.
 
El vial
El vial, que ressegueix el perímetre del jardí de Marinada, té 500 metres lineals de llargada i 1,5 metres d’amplada per facilitar el pas dels usuaris amb més dificultats de mobilitat. Amb el vial s’aconsegueixen els següents objectius terapèutics:
 
  • desenvolupar les capacitats motrius de les persones usuàries, ja que la psicomotricitat millora la seva autoestima i facilita l’activitat física
  • facilitar noves opcions de passeig i d’accés a diferents zones dels jardins del centre a usuaris i usuàries que necessiten cadires de rodes o caminadors, entre altres ajudes tècniques
  • facilitar nous espais de relació entre usuaris i familiars
  • afavorir trajectes amb estructura, planificació i repetició, aspectes essencials per facilitar l’aprenentatge en persones amb discapacitat intel·lectual i autisme, que són les majoritàries al centre
El cost ha estat de gairebé 20.000 euros, i s’ha sufragat gràcies a la Fundació PortAventura, la Fundació Reddis, la Fundació Villablanca, i la Fundació la Caixa, a més de l’empresa constructora Consan.
 
El vial es va construir en 2019 i s’havia d’inaugurar durant la festa de les famílies de 2020, però la pandèmia ha obligat a retardar-ho fins avui, 14 de maig de 2022, en la recuperada Festa de les Famílies.
 
“Avui és un dia bonic”
La inauguració ha anat a càrrec de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, acompanyat de la delegada del Govern a Tarragona Teresa Pallarés, el regidor de Salut de Reus, Òscar Subirats, la presidenta dels familiars dels residents, Francisca Chavero,David Godall director de Marinada, l’Àngels Ortega, directora dels serveis assistencials de Villablanca, i la gerent de Villablanca, Cori Rodriguez.
 
En l’inici dels parlaments, el director de Marinada ha destacat i agraït especialment la feina del personal en aquests dos anys de pandèmia. Godall ha reconegut que “aquests dos anys han tingut moments de tota mena, però ens han permès treure el millor de nosaltres mateixos a nivell professional i personal”.
 
Per la seva banda, la presidenta de l’associació de famílies, visiblement emocionada, ha  agraït la tasca de la residència, dels seus professionals, el suport de les administracions, i ha demanat que familiars més joves agafin el relleu en la direcció de l’associació per assegurar, en el futur, la important tasca que es fa.
 
Àngels Ortega ha agraït la confiança de les famílies, la tasca dels professionals i ha destacat que “els usuaris ens han ensenyat molt amb la seva gran capacitat de resiliència”.
 
Teresa Pallarés ha dit que avui és un dia emotiu i ha fet referència a la tasca de la Generalitat per garantir la qualitat de vida de les persones amb discapacitat “perquè sempre hi ha àmbit de millora”.
 
L’alcalde de Reus ha dit que “és un dia bonic perquè és un dia per posar en evidència el compromís amb les persones, que és la principal tasca de les administracions públiques”.
 
La Festa de les Famílies
La Festa de les Famílies s’ha iniciat a les 10.30h del matí amb la benvinguda a les famílies. Diverses activitats lúdiques s’han dut a terme durant tot el matí als jardins del centre, ja que a diferència de les Festes de les Famílies anteriors a la pandèmia aquesta jornada de portes obertes no ha inclòs els espais interiors de l’edifici com a mesura de seguretat anti COVID.
 
A més, totes les persones assistents a la Festa han hagut de portar posada la mascareta tota l’estona, i tampoc no s’ha pogut celebrar el tradicional pica-pica que residents i professionals del centre compartien amb les famílies en aquesta diada.
 
Malgrat aquestes restriccions, la Festa de les Famílies ha estat un gran èxit de participació i un feliç retrobament col·lectiu, viscut amb especial intensitat per les persones residents de Marinada.
Vídeo Corporatiu


Presentació Àrea Discapacitat Intel·lectual Villablanca

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES