Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

El projecte Sequere i els recorreguts tosquellans

 
 
El Servei de Rehabilitació Comunitària i l’Hospital de Dia, ambdòs de la Fundació Pere Mata, i l’Escola d’Art i Disseny  d’Amposta, ens hem unit novament per a participar en el projecte Sequere, de Marco Noris, artista visual. La paraula sequere prové del llatí i significa “seguir” “fluir”.
 
Es tracta d’un projecte artístic sobre el temps i la memòria, que comença  amb un acte simbòlic: recollir aigua al Delta de l’Ebre i caminar al llarg del riu Segre per a retornar-la a la seva font.
 
Durant la travessia l’artista es dedicarà a documentar l'experiència amb diferents eines de registre: dibuix, pintura en viu, fotografia i audiovisuals. A l'acció pre formativa  li seguirà la producció en el taller, a través de llenços simbolitzables en els quals la textura narrativa – biogràfica i històrica–, el text poètic, els topònims i les rutes diàries del viatge confluiran per a formar elaborats mapes vivencials i conceptuals, històrics i geogràfics. Com a suport del treball pictòric s’annexarà una peça audiovisual combinant imatges en moviment, textos poètics i sons recopilats durant el camí.
 
Nosaltres ens hem pogut unir a la caminada al segon tram de la ruta: d’Amposta  a Tortosa. Hem realitzat aproximadament uns cinc quilòmetres  acompanyant a l’artista i altres persones que també s’hi han afegit.
 
El projecte ha estat produït per l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida i acabarà amb una exposició a la sala La Gòtika de Lleida la temporada 2023.
 
Els “recorreguts tosquellans” inclosos en el projecte Sequere, són una oportunitat de  continuïtat al treball col·lectiu/institucional realitzat durant l’any 2021-22 dins el projecte “Puc entrar la meva veu aquí?” de Nora Ancarola, que localitzava les “correspondències tosquellanes”  com una manera d’obrir el que havia quedat confinat, especialment la paraula.
 
En aquest recorregut la proposta és corporitzar el vincle construït i obrir altres rutes on els nostres peus es facin lectors del territori i vehicles de pensament.
 
Aquest passatge, que segueix el fluir del Segre riu amunt, és una invitació, una proposta que esdevé esdeveniment del camí i que convida a la recerca, la curació i la transformació comunitària.
 
Vídeo Corporatiu


Presentació Àrea Discapacitat Intel·lectual Villablanca

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES