Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Dia Internacional de les Persones amb disCAPACITAT

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que se celebra el 3 de desembre, la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus ha programat un cicle d'activitats gratuïtes, organitzades per les entitats socials que formen part del Consell Municipal de la Discapacitat, des del 5 de novembre fins al 10 de desembre. L'objectiu és aprofitar aquesta efemèride per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i conscienciar la ciutadania sobre la importància de construir una ciutat inclusiva que promogui el benestar de tothom.

 
L'acte institucional, 2 de desembre
Enguany, l'acte institucional, s'ha programat el divendres 2 de desembre a les 18 h a la Sala Santa Llúcia. Consistirà en la lectura del manifest institucional del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat a càrrec de representants de les diferents entitats que treballen en aquest àmbit a la ciutat; lectura d'un manifest reivindicatiu escrit per membres de Down Tarragona; visualització d'un vídeo de l'Associació d'Alzheimer i altres trastorns neurocognitius Reus i Baix Camp, i representació de l'obra de teatre «Bellissens, 25 anys dalt de l'escenari» a càrrec del grup de teatre Bellissens de la Fundació Villablanca del Grup Pere Mata. Cal inscripció prèvia.
 
Altres activitats
 
A més de l'acte institucional, durant el mes de novembre i desembre, s'han organitzat moltes altres activitats obertes a tothom, algunes de les quals requereixen inscripció prèvia o adquirir entrada:
 
 • El 5 de novembre al Teatre Bartrina es representarà l'obra de teatre Mare de sucre i abans hi haurà una visita tàctil organitzada per l'ONCE.
 • El 13 de novembre a les 9.30 h el Taller Baix Camp ha organitzat una caminada solidària amb inscripció prèvia.
 • El 19 de novembre al matí, a les 10 h el Servei de Teràpia Ocupacional de la Fundació Pere Mata i Ennatura't han organitzat una marxa nòrdica inclusiva. Una activitat que inclou una classe introductòria i la ruta l'Arbocet - Vilanova d'Escornalbou-l'Arbocet de 6 km i 75 m de desnivell. Es proporcionaran bastons de marxa nòrdica per a qui no en tingui. Les places són limitades. Cal inscripció al 977 39 00 11 (extensió 192). A la tarda, a les 17.30 h, al polilleuger municipal Joan Rebull hi haurà la presentació del Club esportiu Costa Daurada i un partit de bàsquet entre el Club Esportiu Costa Daurada i el Barça.
 • El 22 de novembre a les 10.30 h al Centre Cívic Llevant hi haurà un tastet culinari a càrrec dels alumnes del Pla de Transició al Treball (PTT) de l'Institut Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, organitzat per la Residència Marinada de la Fundació Villablanca.
 • El dimecres 23 de novembre a les 18 h al Casal de les Dones hi haurà la presentació del manual d'acompanyament a les persones amb alteracions sensorials de la Fundació Villablanca.
 • El 26 de novembre a les 10 h al Club Natació Reus Ploms l'Associació Supera't de persones amb condició autista ha organitzat la Jornada parlem sobre autisme que inclourà una xerrada participativa amb famílies amb el títol «Com vivim l'autisme? El nostre dia a dia», a càrrec de la psicòloga Miriam Torre; un taller «Per a què serveix un pictograma?» a càrrec de la mestra d'educació especial especialista en TEA Anna Galera, i una activitat esportiva inclusiva.
 • El 27 de novembre a les 12 h al polilleuger municipal Joan Rebull hi haurà un partit de bàsquet entre el Club Esportiu Costa Daurada i el Mallorca.
 • El 29 de novembre al matí, a les 10 h, al Camp de futbol municipal de la Pastoreta hi haurà un partit de futbol entre Villablanca i el Taller Baix Camp. A la tarda, a les 18 h al Centre Cívic del Carme es presentarà el documental «Sense llum, tres punts en l'espai», en què Meritxell Agustench explica com afronta la pèrdua de la visió, una activitat organitzada per l'ONCE.
 • El 30 de novembre a les 11 h, a les 11.30 h, a les 16 h i a les 16.30 h a Villablanca Serveis Assistencials es farà una activitat de realitat immersiva. Cal inscripció prèvia a oma.vb@peremata.com o en aquest enllaç.
 • El dijous 1 de desembre a les 17 h a la Biblioteca Central Xavier Amorós la Fundació La Tutela ha organitzat un taller de lectura fàcil del llibre «I tu, què hi fas aquí?» de Joaquim Carbó. Cal inscripció prèvia a comunicacio@latutela.org. Més tard, a les 19 h, al Centre Cívic del Carme l’Associació Supera't de persones amb condició autista ha organitzat el taller vivencial «Descobreix la integració sensorial» a càrrec de la terapeuta ocupacional Eli Torrents.
 • El dissabte 3 de desembre, coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, a les 12 h a la Biblioteca Central Xavier Amorós Aspercamp ha organitzat la xerrada «Autisme, una immersió ràpida» a càrrec de M. José Portella. També s'inaugurarà l'exposició fotogràfica «Resse-TEJA» realitzada pels joves de l'esplai terapèutic.
 • El dissabte 10 de desembre a les 20 h al Teatre Bartrina es representarà l'obra de teatre L'oreneta per audiodescripció.
 
A més, del durant tot el mes de desembre es poden visitar tres exposicions:
 • «Fusió d'art i escriptura», organitzada per l'Associació Salut Mental Dr. Tosquelles al Centre Cívic del Carme.
 • «Pintant la Mediterrània», organitzada per Villablanca Serveis Assistencials al Centre Cívic Llevant.
 • «Resse-TEJA», mostra de fotografies organitzada per Aspercamp a la Biblioteca Central Xavier Amorós.
 
Per a més informació sobre la programació es pot consultar aquest enllaç.
Vídeo Corporatiu


Presentació Àrea Discapacitat Intel·lectual Villablanca

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES