Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

La Fundació Pere Mata participa a la IFLA Metlib 2018 Conference

Aquesta setmana ha tingut lloc a Belgrad la IFLA Metlib 2018 (IFLA Section on Metropolitan Libraries), on hi han participat la Fundació Pere Mata i la Biblioteca Xavier Amorós de Reus amb la presentació d’una experiència conjunta. Aquest any les jornades han portat el nom “Biblioteques publiques i construcció comunitària” i s’ha dedicat una jornada a la tasca que realitzen les biblioteques públiques per afavorir la inclusió social dels col•lectius més desfavorits.
 
L’experiència conjunta presentada per la Fundació Pere Mata i la Biblioteca Xavier Amorós ha versat sobre l’activitat de voluntariat que dues persones usuàries del Servei de Teràpia Ocupacional de la FPM realitzen en aquesta biblioteca des de l’any 2014. Aquestes dues persones es desplacen a la biblioteca tots els dijous al matí i amb el suport d’una monitora del Servei realitzen, entre d’altres tasques, la de col•locar al seu lloc els llibres de la sala infantil. Com que el dia anterior per la tarda a la biblioteca es realitza l’activitat de “l’hora del conte” i hi ha molt afluència de públic infantil, dijous al matí hi ha molts llibres “esperant a ser endreçats”.
 
biblio
Amb aquesta activitat es treballen vàries àrees del Programa individual de Rehabilitació com són la vida comunitària, les activitats socials i el desenvolupament personal.
 
La nostra vivència de les jornades ha estat molt positiva ja que hem pogut conèixer altres experiències de biblioteques europees amb col•lectius amb risc d’exclusió i en concret amb col•lectius de persones amb Discapacitat que segurament podrem aplicar a la nostra realitat.
Vídeo Corporatiu


Presentació Àrea Discapacitat Intel·lectual Villablanca

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES