Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Resident #MIR #SalutMental presenta un pòster en l'últim Symposium Internacional de Controvèrsies

Marc Mourelo, resident de Psicologia de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata (HUIPM), va presentar la comunicació titulada " High frequency of childhood trauma in patients with a first psychotic episode: different types and association with different symptoms depending on sex " en el XXIX Symposium Internacional sobre Controvèrsies en Psiquiatria, celebrat a Barcelona del 20 al 21 d'abril.
 
El maltractament infantil (MI) causa un estrès intens, el qual s'ha associat amb alteracions en el desenvolupament primerenc del cervell. En conseqüència, els adults que han experimentat aquest tipus de maltractament tenen un major risc de desenvolupar problemes conductuals, físics i mentals, incloent trastorns psicòtics. A més, s'ha observat que el MI en pacients amb un primer episodi psicòtic (PEP) està relacionat amb una major gravetat clínica i un pitjor funcionament general.
 
L'estudi va avaluar a 61 pacients (52 homes i 17 dones) amb un PEP, recopilant variables sociodemogràfiques, clíniques i de funcionament general.
 
La prevalença de MI en la mostra va ser del 38,5% en homes i del 52,9% en dones. Els tipus de maltractament més comuns en dones van ser l'abús emocional i sexual, mentre que en homes va ser la negligència emocional i física. Es va trobar una associació entre el maltractament i els símptomes afectius en tots dos sexes, però no es va trobar associació amb símptomes positius o negatius, ni amb una major necessitat de tractament farmacològic. Finalment, es va identificar una correlació entre l'abús sexual i un pitjor funcionament global en dones.
 
Vídeo Corporatiu


Presentació Àrea Discapacitat Intel·lectual Villablanca

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES