Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

La castanyada a la Residència Assistida Monestir de Sant Bartomeu

 
Bona tardor a tots! Us saludem des de la Residència Assistida Monestir de Sant Bartomeu, de la Fundació Pere Mata. Fa pocs dies vam acabar la celebració de les Festes de La Castanyada, que tan arrelades estan al nostre país i al món sencer. L’activitat en si, s’inclou en un ventall de propostes diverses, que realitzades una darrera l’altra, configuren el model que tenim de celebrar la tardor i les festes tradicionals al nostre centre.
 
La primera de les tasques, comença tot just un mes abans, amb la preparació del taller de les ametlles, per fer els típics panellets. Enguany, volem agrair de tot cor, a la família de la Sra. Joana Gonzalez, el haver-nos obsequiat amb dos sacs ben plens d’ametlles. Amb les ametlles, s’organitzen els tallers per esquetllar-les, trencar-les, pelar-les i més tard elaborar els panellets, un cop feta la massa amb tots els ingredients. A continuació,  celebrem les eleccions més esperades, les que escullen la figura del Castanyer i de la Castanyera. Enguany, els escollits han estat la Sra. Francisca Berdejo i el Sr. Josep Mª. Baradat.
 
Ja en el dia de la castanyada, anem a la nostra llar de foc per courer i torrar les castanyes. Un cop ben cuites, es fa la presentació oficial dels castanyers davant de tota la residencia, amb degustació de castanyes, panellets i un bon traguet de moscatell. Més tard, celebrem el dinar de germanor, acompanyats de la Xaranga Va i Ve de Bellpuig, que ens acompanya a cada celebració que fem, i als quals estem tots molt agraïts per tota la música que ens aporten any rere any!
 
 
Vídeo Corporatiu


Presentació Àrea Discapacitat Intel·lectual Villablanca

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES