Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

SESM-DI Villablanca

 


El SESM-DI és un Servei ambulatori Especialitzat en Salut Mental per a persones amb Discapacitat Intel•lectual. Inicia la seva activitat assistencial el desembre de 2002. Ubicat a Reus (Tarragona), forma part de la xarxa comunitària especialitzada del Grup Pere Mata. Atén a persones de qualsevol edat, nivell de discapacitat intel•lectual i problema de salut mental associat. L'assistència es porta a terme en el mateix servei, així com en recursos comunitaris d'àmbit sanitari, serveis socials, laboral, educació, justícia juvenil, etc.
 
Funcions i objectius generals
 
El SEMS-DI treballa en base als següents objectius:
 
En relació a la persona: avaluació, diagnòstic i tractament integral.
En relació a la família: informació, orientació i suport.
En relació als serveis:
Formació als professionals tant de la xarxa sanitària com de la xarxa social per millorar la prevenció, la detecció i l'abordatge dels trastorns de salut mental en persones amb DI.
Coordinació de casos entre els serveis implicats i coordinacions territorials establertes i periòdiques (GED, CTIC, taula territorial, etc.)
Coordinació del Grup d'estudi i derivació (GED), encarregat en cada regió sanitària (participa la xarxa sanitària i social) d'avaluar les necessitats de les persones amb DI que presenten trastorns mentals o de conducta greus, centralitza les demandes, gestiona les llistes de espera i presa de decisions de derivació dels casos en funció del recurs necessari més idoni. Finalment fa propostes a l'administració en relació a les millores de serveis. Iniciat al juny de 2003, té una periodicitat bimensual. Anualment sol gestionar al voltant de 50 casos per any.
 
Equip Professional
 
Psiquiatre / Coordinadora.
Psicòloga clínica.
Treballadora social.
DUI.
Administrativa.
 
Dades de contacte
 
C/ Ricard Artiga i Espluga, 3-5 local 3
43205 Reus
Tel. 977 34 13 67
Fax. 977 32 73 66
 
Com arribar
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES